El Tribunal Suprem ha tombat l'últim intent de la família de Francisco Franco per evitar l'exhumació del dictador del Valle de los Caídos, que tindrà lloc dijous a les 10.30 h. Els Franco van impugnar la providència de la secció quarta de la sala contenciosa-administrativa de l'alt tribunal que responia a l'Advocacia de l'Estat que la sentència que avala el trasllat al cementiri del Pardo és "títol suficient" per exhumar-lo.

Els nets de Franco van al·legar que la decisió vulnerava la inviolabilitat de la basílica del Valle de los Caídos davant la negativa del prior a autoritzar l'entrada per dur a terme l'exhumació. A una interlocutòria feta pública aquest dimarts, el Suprem rebutja els arguments de la família i els remet al contingut de la sentència del 30 de setembre que dona llum verda a l'exhumació.

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJC) ha rebutjat la petició d'un particular de suspendre cautelarment l'informe municipal que avala les obres a la basílica. Una causa sobre el mateix informe ja va ser arxivada i el Suprem havia determinat que no calia llicència d'obres per exhumar Franco