La policia britànica va trobar ahir un camió amb 39 cadàvers en un polígon industrial a l'est d'Anglaterra, a on es creu que va arribar procedent de Bèlgica. El conductor del vehicle, un nord-irlandès de 25 anys a qui mitjans locals van identificar com a Mo Robinson, va ser detingut com a sospitós d'assassinat. Segons la investigació de la policia del comtat anglès d'Essex, el tràiler, registrat a Bulgària, va arribar a Purfleet, a la vora del riu Tàmesi, en un ferri procedent de la localitat belga de Zeebrugge.

El director executiu de l'Associació de Transport per Carretera britànica, Richard Burnett, va afirmar que el tràiler sembla ser una unitat refrigerada a l'interior de la qual es poden assolir temperatures de 25 graus centígrads sota zero. La sotsinspectora del cos policial d'Essex, Pippa Mills, va destacar que la identificació de les víctimes és la prioritat de les forces de l'ordre, si bé va advertir que s'espera que sigui un procés llarg. El camió va ser traslladat fins a un moll proper al lloc on va ser detectat, on la policia va retirar els cadàvers del seu interior.

L'Agència Nacional del Crim britànica va informar que alguns dels seus efectius estan participant en les indagacions per determinar si alguna organització criminal està involucrada en el succés. La policia nord-irlandesa va indicar que està col·laborant amb els seus col·legues anglesos, mentre que les forces de seguretat de la República d'Irlanda han ofert així mateix la seva ajuda, ja que la cabina del tràiler té origen a Irlanda del Nord.

El Govern de Bulgària va confirmar que el camió té matrícula d'aquest país, però va afegir que des de 2017 no hi ha constància que hagi tornat a passar pel país balcànic. «El va registrar el 2017 una ciutadana irlandesa, va abandonar el país i mai més ha tornat a territori búlgar», va explicar el primer ministre búlgar, Boiko Borisov. En 2000, 58 migrants xinesos van ser trobats asfixiats en un camió a Dover (sud-est d'Anglaterra).