25 de octubre de 2019
25.10.2019
Diari de Girona

Els 39 morts trobats en un camió al Regne Unit eren d'origen xinès

La policia britànica investiga si darrere de la tragèdia ocorreguda a Essex hi ha una màfia de tràfic de persones

25.10.2019 | 00:21
La policia britànica continua investigant a la zona on van aparèixer els cadàvers.

Els 39 cadàvers trobats en un camió frigorífic en un polígon industrial anglès corresponen a ciutadans d'origen xinès, segons va confirmar la policia britànica, que intenta determinar si darrere de la tragèdia hi ha una màfia de tràfic de persones. Els agents del cos policial d'Essex (est del país) van continuar ahir amb l'interrogatori de l'únic sospitós fins a la data per la mort d'aquests 31 homes i 8 dones: un home de 25 anys, nascut a Portadown (Irlanda del Nord), que conduïa el vehicle i al qual els mitjans han identificat com a Mo Robinson.

Es tracta del pitjor succés d'aquest tipus registrat al Regne Unit des que l'any 2000 van aparèixer asfixiats en un altre contenidor a Dover (Kent) els cadàvers de 58 immigrants d'origen xinès que havien pagat per ser introduïts irregularment en aquest país.

La Policia d'Essex, on es va trobar el camió - al polígon Waterglade Industrial Park, de la localitat de Grays - investiga també la possibilitat que una d'aquestes bandes criminals dugui a terme les seves activitats a Irlanda del Nord, traficant amb persones per vendre-les a xarxes il·legals. Va ser el propi conductor qui va trucar als serveis d'emergència després de trobar els cossos sense vida.

El regidor nord-irlandès Paul Berry va assenyalar que la família del detingut es troba en «estat d'autèntic xoc» i confia que la indagació clarifiqui la seva suposada implicació involuntària. En un comunicat, les forces de l'ordre van corroborar que de les 39 víctimes, «s'estima que 38 són adults i una és una dona jove».

«Prèviament havíem informat que aquesta podia ser adolescent. Però podem confirmar que 8 dels morts són dones i 31 homes, i s'estima que són tots xinesos. Hem arrestat un home sota la sospita d'assassinat», va afegir la nota. La policia va escorcollar dimecres tres propietats al Comtat d'Armagh, a Irlanda del Nord, entre elles el domicili del conductor a Markethill i l'habitatge familiar a Laurelvale.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook