Congressistes republicans dels Estats Units van bloquejar durant hores la investigació parlamentària dirigida un possible judici polític contra el president, Donald Trump, amb l'ocupació de la sala en la qual els investigadors interroguen els testimonis. Al crit de «deixeu-nos entrar», uns 25 congressistes van forçar el seu ingrés a una sala del Comitè d'Intel·ligència de la Cambra Baixa nord-americana a la qual només tenen accés els legisladors dels tres comitès que desenvolupen la investigació. Es va tractar d'un centenar de congressistes autoritzats -dels 435 que formen el ple-, prop de la meitat d'ells republicans.

Els congressistes que van protagonitzar la protesta van empènyer els policies del Congrés per accedir a la sala, a la qual van entrar amb els seus dispositius mòbils, que estan prohibits en aquesta part del recinte per raons de seguretat. A mesura que l'ocupació s'allargava, els congressistes, que reclamen accés a totes les compareixences de la investigació, van demanar pizzes a domicili per als periodistes que cobrien l'acció, i que tampoc tenen permès ingressar en aquesta sala.

Amb la seva protesta, els congressistes republicans van aconseguir retardar durant hores la compareixença de l'encarregada del Pentàgon per a Rússia, Ucraïna i Euràsia, Laura Cooper En l'ocupació va participar el número dos dels republicans a la cambra baixa, Steve Scalise, i l'acció va rebre les crítiques d'alguns senadors republicans, com Lindsey Graham -gran aliat de Trump- o John Thune, número dos a la cambra alta.

Aquesta protesta es va produir un dia després de la compareixença de l'ambaixador en funcions dels EUA a Ucraïna, William Taylor, considerada la més perjudicial fins a la data per als interessos de Trump en el marc de la investigació prèvia a un possible judici polític. Taylor va confirmar que Trump va condicionar el lliurament d'ajuda militar a Ucraïna a la recerca d'informació perjudicial per als demòcrates.