Un tribunal de Bangladesh va condemnar a mort 16 persones per cremar viva una jove que va denunciar haver estat assetjada sexualment pel director de l'escola islàmica en què estudiava, que es troba entre els sentenciats a la forca. «Tots els acusats han estat sentenciats a mort sota les seccions 4 i 30 de la Llei per a la supressió de la violència contra les dones i els nens, que es refereix a assassinats amb substàncies inflamables i complicitat», va explicar a la sortida del tribunal Shahjahan Saju, advocat de la família de Nusrat Jahan Rafi, la jove de 19 anys assassinada l'abril passat.

Entre els condemnats hi ha Siraj Ud Doula, el director de la madrassa on estudiava Nusrat i contra el qual va presentar la denúncia per assetjament sexual, així com diversos professors i estudiants del centre. El tribunal del districte de Feni, a la província sud-oriental de Chittagong, també va ordenar que cada un dels condemnats pagui una multa d'uns 1.000 euros a la família de la jove.

L'assassinat de Nusrat es va produir el passat 6 d'abril, quan diversos individus disfressats amb burques la van enganyar per pujar al terrat de l'escola, on li van demanar que retirés la denúncia d'assetjament sexual contra el director. En negar-se, la van ruixar amb querosè i li van calar foc. Nusrat va morir quatre dies després en un hospital després de patir cremades al 80% del seu cos. Els acusats van intentar fer passar l'assassinat per un suïcidi, segons la investigació policial.