Un total de 180.000 residents del comtat californià de Sonoma, en el nord de l'estat han rebut una ordre de desallotjament obligatori davant l'avanç de l'incendi de Kincade, un dels múltiples focus que estan assolant el nord i el sud de l'estat des de fa diversos dies i ara ha provocat "l'evacuació més gran que l'Oficina del Xèrif del comtat és capaç de recordar", segons han fet saber les forces de seguretat en el seu compte de Twitter.

Més de 10.200 hectàrees cremades

Les evacuacions van ser el resultat del ràpid creixement de l'incendi, declarat el dimecres en la petita comunitat de Geyserville, i que aquest matí havia consumit ja més de 10.200 hectàrees.

Només el 10 per cent d'aquest incendi està contingut, a causa dels vents càlids que estan estenent les flames pels voltants de les localitats de Geyersville, Healdsburg, Guerneville i Celler Bay, totes evacuades.

Bombers de Califòrnia ha constatat vents superiors als 10 quilòmetres per hora en tot el comtat de Sonoma i vents a velocitats de 93 milles per hora (uns 150 quilòmetres hora) en Sonoma.

Hi treballen més de 3.000 professionals

Unes 79 estructures han estat destruïdes, incloses 31 habitatges, però no es té constància de ferits reportat ferits. Més de 3.000 bombers de 68 agències estan col·laborant en les tasques d'extinció.

La companyia energètica estatal Pacific Gas & Electric ha avisat que fins a dos milions de persones podrien quedar-se sense subministrament elèctric al llarg d'aquest diumenge tant pels incendis com pels vents huracanats.