La Fiscalia belga advoca per entregar a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pels delictes que recull l'euroordre en contra seu, sedició i malversació, ha avançat a Efe un dels seus advocats, el belga Simon Bekaert.

Bekaert ha assenyalat que aquest posicionament de la Fiscalia, en línia amb la petició del Tribunal Suprem espanyol, figura en al·legacions escrites ja presentades davant la vista sobre l'euroordre reactivada contra Puigdemont, convocada per a aquest dimarts davant un tribunal de primera instància a Brussel·les.

Segons el lletrat, la Fiscalia creu que "a primera vista" Puigdemont pot ser entregat a Espanya per aquests dos delictes, per als quals segons la normativa de l'euroordre ha de trobar-se una equivalència en els codis legals belgues.

La defensa de l'expresident de la Generalitat ha assenyalat en qualsevol cas que demà demanarà un ajornament de l'esmentada vista per poder presentar observacions per escrit.

Puigdemont està citat a respondre a porta tancada davant un tribunal neerlandòfon de la Cambra del Consell per l'euroordre reactivada contra ell pel Tribunal Suprem espanyol per presumptes delictes de sedició i malversació després de publicar-se la sentència sobre el referèndum secessionista il·legal de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya.

Això no obstant, el lletrat ha confirmat que demà sol·licitaran al jutge un temps addicional per presentar al·legacions per escrit sobre assumptes com la immunitat parlamentària que al·lega Puigdemont com a membre electe del Parlament Europeu, una cosa que rebutgen la pròpia Eurocambra, la Comissió Europea i Espanya.

Bekaert s'ha mostrat confiat en què el jutge concedirà aquest ajornament, que segons els seus càlculs podria posposar aquesta primera vista del procés fins al mes de desembre.

Puigdemont acudirà demà a les 9 hores davant aquest jutjat de primera instància per comparèixer després que el jutge instructor deixés l'expresident de la Generalitat en llibertat sense fiança però amb mesures cautelars, exigint-li que declari una residència fixa, que estigui a disposició de les autoritats judicials en tot moment i prohibint-li sortir de Bèlgica.

El tribunal decidirà si acorda el lliurament o no a Espanya de Puigdemont, decisió davant la qual es pot interposar recurs en apel·lació, primer, i en cassació, després.

El termini normal del procés és d'un màxim de 60 dies que poden ampliar-se a 90, si bé podria prolongar-se excepcionalment més enllà dels tres mesos.