28 de octubre de 2019
28.10.2019
Diari de Girona

Llibertat per a 3 detinguts per la mort de 39 immigrants en un camió a Essex

Arresten una altra persona per la seva relació amb la macabra troballa en un polígon industrial

27.10.2019 | 23:51
Llibertat per a 3 detinguts per la mort de 39 immigrants en un camió a Essex

Tres persones detingudes la setmana passada per la seva suposada implicació en la mort de 39 persones en un camió frigorífic en un polígon industrial de Grays, a Essex (est d'Anglaterra), van ser posades en llibertat sota fiança. Es tracta d'un home i una dona de la localitat anglesa de Warrington, tots dos de 38 anys, que van ser arrestats divendres passat al comtat de Cheshire i un altre home de 48 anys, d'Irlanda del Nord, la detenció del qual es va efectuar a l'aeroport de Stansted (Londres) aquell mateix dia. Els tres van ser interrogats pels agents del cos policial d'Essex com a sospitosos d'homicidi i conspiració per traficar persones.

L'home i la dona de Warrington van ser alliberats sota fiança fins al proper 11 de novembre, mentre que el nord-irlandès va quedar lliure fins al 13 de novembre. Un altre dels detinguts amb relació a aquest cas, que ha commocionat el Regne Unit, és el conductor del camió frigorífic en què van aparèixer els cossos, que va ser acusat formalment de 39 càrrecs d'homicidi i altres delictes.

D'altra banda, la policia irlandesa va arrestar dissabte al port de Dublín un altre home d'Irlanda del Nord, a qui els investigadors d'Essex buscaven per la seva relació amb el succés de Grays.

Almenys 14 famílies vietnamites han denunciat la desaparició de parents i sospiten que puguin estar entre els 39 migrants trobats morts dimecres passat en un camió a Essex.

Nou casos de desaparició han estat denunciats a la província de Ha Tinh i cinc casos a la de Nghe An, ambdues al centre del país, i les famílies han enviat fotografies per a la seva possible identificació, va informar el diari vietnamita Thanh Mien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook