El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que el que li passa a l'independentisme a Catalunya «és el mateix» que li passa a la ultradreta a Espanya, en el sentit que tots dos fenòmens volen fer seva l'opinió de tots els catalans o espanyols. «Què diu l'independentisme? Que Catalunya és seva, que ells són Catalunya, i afortunadament Catalunya és molt més gran que aquesta Catalunya minúscula a la qual la vol reduir l'independentisme», va afirmar Sánchez en un míting a la Corunya.

En termes similars, es va preguntar «què diu la ultradreta? Que Espanya és seva i només seva, però afortunadament és molt més gran». El president del Govern va afegir que és cert el que proclama l'independentisme quan diu que hi ha un problema democràtic a Catalunya. «Aquest problema està aquí», va continuar, perquè ells «no respecten la llei i no respecten la voluntat majoritària de la societat catalana que ha dit una no, sinó vint vegades, que no volen la independència».

Per la seva banda, el secretari general de Unides Podem, Pablo Iglesias, va considerar que la pregunta que han de respondre els partits que van a les eleccions del 10 de novembre és què faran per afrontar la desacceleració econòmica que afecta Espanya. El candidat a president del Govern per Unides Podem va reiterar que el «pla» de Sánchez en aquestes noves eleccions generals és pactar amb Pablo Casado, líder del PP.

«A nosaltres no se'ns compra amb butaques. Som aquí per poder canviar la vida de la gent i, per això, Pedro Sánchez no ens vol al Govern», va assegurar Iglesias en un míting celebrat a la capital de Gran Canària. A més de recordar que a les Canàries Podem «ja és al govern per tenir competències amb les quals poder canviar la vida de la gent», Iglesias va destacar que «d'això va la política», i no de tenir una vicepresidència o un Ministeri d'Habitatge que la formació morada va rebutjar perquè des d'ell no hagués pogut «evitar desnonaments».