El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha imputat la constructora FCC per presumpta corrupció en les transaccions internacionals i blanqueig entre 2009 i 2015, pel pagament de 82 milions en comissions per a l'adjudicació de dues línies de metro i de la Ciutat de la Salut a Panamà. El magistrat dirigeix el procediment contra les filials FCC Construcción, FCC Construcción Centroamérica i Construcciones Hospitalarias, les quals haurien participat d'un consorci amb la multinacional Odebrecht que va generar «sobrecostos en els contractes del subministrament d'acer per als projectes del metro de Panamà i de la Ciutat Hospitalària de Clayton».

Aquests fons «van ser destinats als presumptes pagaments de corrupció a través d'una seqüència de societats instrumentals i circuit de comptes bancaris per acabar abonant aquests guanys il·lícits en pagaments encoberts com comissions comercials i els tercers responsables polítics i empleats públics».

El que s'investiga és la possible comissió d'un delicte de blanqueig de capitals, suborn i organització criminal comesos entre 2009 i 2015, després que el 2017 es presentés una querella contra un assessor jurídic de Odebrecht, empresa que hauria utilitzat societats pantalla espanyoles per blanquejar quantitats procedents dels suborns abonats per diverses constructores a canvi d'adjudicacions.

Pel que fa a les obres del metro de Panamà, directius de FCC i empleats de Odebrecht haurien dissenyat, segons la Fiscalia, un sistema de corrupció que va consistir en sobredimensionar el subministrament d'acer necessari per construir el metro de Panamà, facturant al doble del seu preu.

Els fons es destinaven al pagament de suborns a funcionaris i polítics panamenys, a través de societats pantalla administrades per directius de FCC i de Odebrecht, alguns dels quals ja han declarat com a investigats per delictes de corrupció en transaccions internacionals i blanqueig de capitals.

Pel que fa a les societats pantalla presumptament utilitzades, les mateixes per a les obres del metro i per a l'hospital, són Global Quality Steel i Scees Steel, els administradors de les quals, Javier Ayora, Eduardo Trijueque i Sasa Arsic, ja han declarat com a investigats.

A mitjans d'any, FCC va presentar dues denúncies davant la Fiscalia Anticorrupció sobre els acords comercials subscrits en relació amb aquests fets i va aportar 38 factures i transferències.