La Reserva Federal (Fed) dels Estats Units va anunciar una nova retallada dels tipus d'interès d'un quart de punt, la tercera consecutiva, fins a deixar-los entre l'1,5% i l'1,75%, en plens temors de desacceleració econòmica global i al país. La Reserva Federal va assegurar en un comunicat que l'economia nord-americana «encara està creixent a un ritme moderat», i va afegir que es prendrà una pausa per «avaluar l'evolució econòmica» i veure «el rumb apropiat» del rang de tipus d'interès. La propera reunió de la Reserva Federal, l'última de l'any, tindrà lloc a mitjans de desembre.

L'economia nord-americana ha ofert senyals dispars sobre el seu estat. D'una banda, el mercat laboral manté la seva solidesa, amb una taxa d'atur per sota del 4%, en nivells no vistos en mig segle; mentre que la inflació segueix continguda i per sota de l'objectiu anual del 2% marcat per la Fed.

De l'altra, la guerra comercial iniciada amb la Xina pel proteccionisme comercial del president nord-americà, Donald Trump, ha augmentat la preocupació entre els empresaris, amb multimilionaris aranzels tant a l'exportació com a la importació.

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va assegurar que serà necessària una «substancial reavaluació» de les perspectives econòmiques per forçar un nou canvi en els tipus d'interès, en assenyalar que es troben «ben posicionats» després de la rebaixa anunciada.

Powell va destacar que les pressions inflacionistes encara es troben apagades. «Un 2% d'inflació: això és el que ha de passar», va defensar, i va aclarir que espera que s'arribi a aquest nivell a meitat del proper any.

Sobre les tensions comercials amb la Xina, Powell va indicar que són part de les qüestions que ennuvolen l'horitzó econòmic. «Una sostinguda reducció en la incertesa comercial seria bona per a la confiança empresarial immediata i, sobre el temps, per a l'activitat empresarial», va assenyalar el president de la Reserva Federal.