El president nord-americà, Donald Trump, va confirmar que el portaveu del gihadista Estat Islàmic (EI), Abu Hassan al-Muhajir, va morir en una operació dels Estats Units, i va destacar que el «més probable» és que hagués substituït el recentment mort líder del grup terrorista, Abu Bakr al-Baghdadi.

«Acabo de confirmar que el favorit per substituir Abu Bakr al-Baghdadi ha estat aniquilat per les tropes nord-americanes. El més probable és que hagués assumit el lideratge de l'EI i ara també està mort!», va escriure Trump al seu compte de Twitter.

Les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança liderada per kurds que ha estat el principal aliat dels Estats Units en la seva lluita contra l'EI, ja van assegurar diumenge passat que Al-Muhajir havia mort en una operació nord-americana diferent de la que dissabte va acabar amb la vida d'Al-Baghdadi, al poble d'Ain al Baida.

«Les dues operacions liderades pels EUA han desmantellat de manera efectiva la cúpula de l'EI que s'amagava al nord-oest de Síria. Hi ha més que encara s'amaguen en la mateixa àrea», va explicar el portaveu de les FSD, Mustafa Bali.

Un funcionari nord-americà va assenyalar al diari The Wall Street Journal que l'operació contra Al-Muhajir va ser un atac aeri al nord-est de Síria i es va produir poc després de l'assalt al complex on s'amagava el líder del grup terrorista. Al-Muhajir estava casat amb la filla d'Al-Baghdadi i se'l considerava «un dels possibles successors» del cap de l'EI, que encara podria tardar algunes setmanes a anunciar el seu nou líder.