El Jutjat Penal 2 de Elx ha condemnat un home a sis mesos de presó per un delicte de maltractament animal després que el gos del seu pare morís el juliol de 2017 després obligar-lo a recórrer, lligat a la seva bicicleta, vuit quilòmetres, segons recull la sentència a la qual ha tingut accés aquest diari.

Segons argumenta la magistrada a l'apartat de fets provats de la sentència judicial, agents de la Policia Local d'Elx van aixecar un atestat a les 15.25 del 8 de juliol de 2017 als voltants de la residència Novaire d'Elx després de trobar mort a l'animal.

La condemna coincideix amb la que havia demanat la Fiscalia per un delicte de maltractament animal. L'acusat va reconèixer els fets i es va arribar a un acord de conformitat, de manera que la sentència és ferma. Així, la jutgessa va acordar la suspensió de la pena amb la condició que no torni a delinquir durant els pròxims dos anys.

També se l'ha condemnat a dos anys d'inhabilitació «per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la tinença d'animals», conclou la decisió de la magistrada.