El Regne Unit haurà perdut uns 80.000 milions d'euros el 2029 a causa del Brexit, segons un estudi de l'Institut Nacional d'Investigació Econòmica i Social. Segons la investigació, el Producte Interior Brut (PIB) britànic es reduirà un 3,5% en deu anys, si el país surt del bloc comunitari segons els termes de l'acord pactat entre Londres i Brussel·les.

Aquest institut, que ha realitzat una de les primeres estimacions sobre l'impacte que l'acord pot tenir a l'economia britànica, va assenyalar que si finalment el Parlament aprova aquest tractat «es reduiria el risc d'una sortida desordenada, però s'eliminaria la possibilitat d'una relació comercial més estreta amb la UE».

L'organisme va afegir que, tot i que el pacte elimina la incertesa, les barreres duaneres i reguladores que s'imposarien «obstaculitzarien el comerç de béns i serveis amb el continent i deixrien totes les regions del Regne Unit en pitjor situació del que estarien si el Regne Unit es quedés a la UE».

D'altra banda, el negociador en cap de la Unió Europea per al Brexit, Michel Barnier, va advertir que la sortida del Regne Unit de la UE encara podria produir-se de forma abrupta malgrat el segon acord assolit, ja que s'ha concedit una pròrroga al procés fins al 31 de gener de 2020.

Barnier va recordar que el Brexit sense acord és l'escenari per defecte si s'arriba al final dels terminis sense que s'hagin finalitzat les ratificacions necessàries i va dir que «encara cal preparar-se» per a aquest escenari.