El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, va rebutjar negociar un pacte electoral amb el Partit del Brexit, tal com li havia proposat el líder d'aquesta formació eurófoba, Nigel Farage. «He descartat pactar amb tothom», va explicar Johnson en una entrevista amb la cadena Sky News, després que Farage li oferís un pacte de «no agressió» per no competir en circumscripcions en què dividir el vot favorable al Brexit pot afavorir altres partits.

La possibilitat d'una aliança entre Johnson i Farage ha agafat protagonisme aquesta setmana quan el president dels Estats Units, Donald Trump, va afirmar que la unió de tots dos seria una «força imparable». «Sempre agraeixo els consells, vinguin d'on vinguin. Tenim una fantàstica relació amb els Estats Units, com amb molts altres països», va assegurar el primer ministre britànic. Trump va criticat l'acord del Brexit per considerar que pot entorpir un futur pacte comercial entre Londres i Washington. En aquest sentit, Johnson va assenyalar que «no vull llançar cap crítica contra el president dels Estats Units, però en aquest tema està evidentment equivocat. Qualsevol que miri el nostre acord pot veure que és un gran acord».

En presentar el seu manifest a Londres, Farage va afirmar que l'acord tancat per Johnson a l'octubre «no és un Brexit» i li va demanar segellar un pacte electoral «de no agressió» que permeti obtenir una majoria d'escons al Parlament britànic favorables a una ruptura radical del bloc. Si, com serà el cas, el cap del Govern no accedeix a aquesta aliança tàctica, el Partit del Brexit presentarà candidats «a cadascuna de les circumscripcions d'Anglaterra, Escòcia i Gal·les», el que arrabassaria sufragis sobretot als conservadors i també als laboristes.

Per altra banda, la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, va assegurar que demanarà formalment al Govern britànic les competències necessàries per organitzar un segon referèndum d'independència després de les eleccions generals del proper 12 de desembre. «Si els escocesos demostren el desig, com crec que ho faran a aquestes eleccions, d'un referèndum d'independència, llavors no crec que l'oposició de Westminster, en forma de principi o respecte el calendari, resulti sostenible», va dir Sturgeon. La líder nacionalista escocesa va assenyalar a més que creu que si és el Partit Laborista el que guanya els comicis, no s'oposarà a la convocatòria de la consulta. D'aquesta manera, ha precisat, enviarà una carta "abans de Nadal" al pròxim primer ministre per sol·licitar-li formalment els poders recollits en l'anomenada "Secció 30", que concedirien al Parlament escocès les competències necessàries per organitzar el plebiscit

.