Un jutge ha decidit bloquejar temporalment l'ordre del president dels Estats Units, Donald Trump, que havia d'entrar en vigor ahir, de denegar els visats a aquells immigrants sense assegurança mèdica o que no puguin pagar-la. La decisió judicial va arribar després d'una demanda presentada per les organitzacions Justice Action Center, The American Immigration Lawyers Association i Innovation Law Lab.

Aquestes organitzacions van assenyalar que la decisió no és el final d'aquest procés, ja que en els propers dies una cort a Oregon haurà de considerar aquest cas. El passat 4 d'octubre, Trump va emetre una proclamació presidencial que ordenava als consolats nord-americans que deneguessin visats d'entrada al país a aquells immigrants que no poguessin demostrar que tenen «els recursos financers per pagar els costos mèdics» dins dels 30 dies posteriors a la seva entrada als EUA o que «estaran coberts per una assegurança mèdica aprovada».

L'advocada de Justice Action Center Esther Sung va explicar que «la prohibició de Trump separaria famílies i retallaria dos terços de la immigració basada en la residència permanent».

«És atroç que el president Trump estigui intentant incomplir la voluntat del Congrés i fer una revisió completa de les lleis d'immigració de la nació sense que ningú ho noti. La nostra lluita continuarà: donarem suport als nostres demandants i a tots els immigrants per desafiar aquesta injusta prohibició», va afegir.