Milers de manifestants protesten des de les 16 hores d'aquest dilluns contra el Rei davant del Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, ??on es lliuraran els Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) presidits per la Família Reial.

Els manifestants es concentren davant el cordó dels Mossos d'Esquadra a l'avinguda Diagonal i davant la porta del Reial Club de Polo a l'avinguda Doctor Marañón.

Els assistents també impedeixen el pas a persones que volen assistir a l'acte al Palau de Congressos i les increpen i empenyen per bloquejar el seu pas.

Els assistents criden consignes com 'Fora les forces d'ocupació' i 'Fora el Borbó', i porten cartells amb la imatge del Rei cap per avall i corones ratllades.

Els antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra han realitzat un cordó policial que talla l'avinguda Diagonal, a més de la presència d'un perímetre de la Policia Nacional en els voltants de l'edifici.

Alguns dels manifestants han envoltat a periodistes de diferents mitjans de comunicació als que han increpat i corejat consignes com: 'Premsa espanyola, manipuladora' i han llançat aigua i boles de paper.

Els CDR han convocat també una protesta per bloquejar el Club de Polo, per on surten alguns dels convidats, tot i que es manté la concentració a l'avinguda Diagonal.

Segons ha pogut comprovar Efe, entre les persones increpades pels concentrats es troba el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ??Josep Bou, que per ara no ha pogut accedir al Palau de Congressos davant els insults dels independentistes, que li han tancat el pas.

Els manifestants han increpat Bou al crit de "feixista" i "provocador", l'han escopit i sacsejat, davant la qual cosa el regidor popular ha replicat: "Jo sóc tan català com vosaltres".

Un policia de paisà ha acudit en suport de Bou i se l'ha endut del lloc per ajudar-lo a accedir al Palau de Congressos per una altra entrada.

Els independentistes també han assetjat a un altre convidat que intentava acostar-se pel lateral del costat mar de l'avinguda Diagonal de Barcelona, ??en direcció Llobregat, cap al Palau de Congressos, blindat per un ampli dispositiu policial, obrint-se pas entre els centenars de persones que es concentren en els voltants per protestar per la presència del rei.

Amb pancartes a favor de la llibertat dels líders del Procés, els concentrats han bloquejat el pas aquest convidat, que anava amb dues persones més i que s'ha encarat amb algun dels independentistes, que li cridaven "fora, fora" i li deien "feixista".

L'home ha recriminat l'actitud dels concentrats i els ha incriminat: "Aquesta és la vostra democràcia".

Algun dels concentrats han seguit increpant l'home i fins i tot l'han empès, de manera que finalment ha retrocedit i ha empès també a un dels antimonàrquics, envoltat per un nombrós grup de periodistes.

Centenars de persones es concentren a l'avinguda Diagonal de Barcelona, ??tancada al trànsit des de primera hora d'aquesta tarda, per protestar contra la visita del rei a la capital catalana, davant d'un Palau de Congressos blindat des d'ahir per la policia.

A més, un grup d'independentistes s'ha dirigit cap a l'entrada del Club de Polo, situat a la propera Avinguda Marañón, per bloquejar la sortida cap al Palau de Congressos de diversos convidats, el que també ha provocat moments de tensió amb els Mossos d' Esquadra desplegats en el lloc, especialment a la cantonada amb l'Avinguda de Xile.

La princesa Elionor assisteix a Barcelona al seu primer acte oficial a Catalunya, on acompanyada pels Reis lliura aquesta tarda els Premis Princesa de Girona, que compleixen la seva desena edició, enmig de les protestes independentistes contra aquesta convocatòria en campanya electoral.

Des de poc abans de les quatre de la tarda, centenars de persones s'han acostat als voltants del Palau de Congressos, situat al costat de la sortida de Barcelona per la Diagonal, per protestar per la presència del rei en aquest acte a la capital catalana.