Turquia va anunciar la captura de la germana del desaparegut líder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), Abu Bakr al-Bagdadi, prop de la ciutat d'Azaz, una localitat al nord de Síria sota control d'Ankara. «L'arrest de la germana d'Al Bagdadi és un altre exemple més de l'èxit de les nostres operacions antiterroristes», va anunciar a Twitter Fahrettin Altun, el director de comunicació de la Presidència turca.

Rasmiya Awad, de 65 anys, va ser detinguda en una operació al costat del seu marit, la seva cunyada i cinc nens prop d'Azaz, situada al nord d'Alep i a uns 15 quilòmetres de la frontera turca. «La lluita de Turquia contra el terrorisme, independentment de la seva ideologia i origen, continua amb tota la força possible», va afegir Altun.

Els serveis d'intel·ligència turcs estan interrogant els detinguts. Un funcionari de seguretat va confiar a obtenir valuosa informació sobre el funcionament intern de l'EI gràcies a aquesta operació.

Els EUA van anunciar la mort del terrorista més buscat del món el 27 d'octubre, després d'una operació de comandos nord-americans a la localitat de Barisha, a tot just sis quilòmetres de la frontera de Síria amb Turquia. Al-Bagdadi va intentar fugir per un túnel i va acabar suïcidant-se.