El Departament del Tresor dels EUA va anunciar sancions econòmiques a cinc alts càrrecs del govern veneçolà de Nicolás Maduro, entre ells Jose Adelino Ornelas Ferreira, el secretari general de el Consell de Defensa de la Nació, en una nova ronda de pressió contra Caracas. «El Tresor està identificant funcionaris d'alt rang que actuen en nom de el règim opressor de l'expresident veneçolà Nicolás Maduro, que continua involucrat en nivells atroços de corrupció i abusos dels drets humans», va afirmar Steven Mnuchin, secretari del Tresor, en un comunicat.

Les sancions busquen «unificar» la pressió a Maduro, ja que les persones assenyalades ja havien estat objecte de mesures de càstig per part de la Unió Europea i Canadà. Entre ells hi ha, a més de Ornelas Ferreira, Remigio Ceballos Ichaso, capità del comandament estratègic operacional de les Forces Armades de Veneçuela; Nestor Neptalí Blanco Hurtado, major de la Guàrdia Nacional Bolivariana; Pedro Miguel Carreño Escobar, exministre i diputat de l'Assemblea Nacional Constituent; i Carlos Alberto Calderon Chirinos, que és alt càrrec de el Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin).

Com a conseqüència, queden congelats els actius que puguin tenir sota jurisdicció nord-americana i es prohibeixen les transaccions financeres de les entitats d'aquests país amb ells. Els EUA van ser el primer país del món a reconèixer Juan Guaidó com a president encarregat.