Els dos principals partits britànics, el Conservador i el Laborista, van apostar per elevar la inversió pública a la següent legislatura fins a nivells que no s'han mantingut de manera continuada al Regne Unit des de la dècada de 1970. A l'inici de la campanya electoral de cara als comicis del 12 de desembre, el ministre de Finances, el conservador Sajid Javid, va anunciar una «nova era econòmica» en què preveu incrementar la despesa del sector públic en 25.400 milions d'euros a l'any.

En els propers cinc anys, que previsiblement seran els primers del Regne Unit fora de la Unió Europea (UE), les inversions en projectes com carreteres i hospitals podran arribar al 3% del PIB, segons les seves projeccions, comparat amb l'1,8% que s'ha registrat de mitjana en els últims anys.

«Amb aquest nou pla per a una nova era econòmica, veritablement crec que la dècada de 2020 serà la millor que ha viscut fins ara el Regne Unit», va dir Javid en un discurs en un hangar a Manchester (nord Anglaterra), sota un antic Concorde, l'avió supersònic que va estar en servei entre 1976 i 2003.

El portaveu econòmic de l'oposició laborista, John McDonnell, va desplegar per la seva banda un programa encara més ambiciós, amb una inversió addicional de 63.600 milions d'euros anuals. El laborisme aspira a materialitzar «un canvi irreversible en el balanç de poder i riquesa en favor de la gent treballadora», va assenyalar McDonnell.