Un convent a Valtiberina (a la regió de la Toscana) haurà de tancar les seves portes després que la mare superiora patís una "crisi vocacional" i s'enamorés d'un home, ja que a l'establiment religiós només queden una altra monja de 80 anys i dues novícies.

"Ella es va enamorar. Es va enamorar com passa cada dia fora dels murs d'aquest monestir al qual havia decidit dedicar tota la seva vida", escriu el diari local "La Nazione".

Afegeix que l'ordre que gestionava el monestir ha considerat que la germana octogenària no està en condicions de poder dirigir el convent i haurà de buscar un nou allotjament.

La relació sentimental que va motivar l'abandonament de la vida comunal ja hauria acabat, segons aquest mitjà, però la monja, de 40 anys, no tornarà en cap cas a vestir els hàbits després de la seva crisi vocacional.

En aquest monestir residien també des de feia poc temps dues novícies, reclutades precisament per la fins ara mare superiora, que hauran de deixar la comunitat.

La situació s'emmarca en un panorama molt més ampli de crisi de vocació a Itàlia, o "hemorràgia de les vocacions", com les va definir el papa Francesc, que es tradueix en una manca de joves que abracin la vida religiosa.

Això ja ha produït el tancament de diversos monestirs i fins i tot d'escoles catòliques, ja que també s'ha reduït el nombre de les monges professores en els últims anys.