22 de novembre de 2019
22.11.2019
Diari de Girona

Salmond, davant d'un tribunal per dos intents de violació

L'exministre principal d'Escòcia hauria portat a terme un dels atacs a la residència oficial a Edimburg

22.11.2019 | 00:12
Salmond, davant d'un tribunal per dos intents de violació

L'exministre principal d'Escòcia Alex Salmond va comparèixer davant el Tribunal Superior d'Edimburg acusat de diversos delictes sexuals contra deu dones quan estava al capdavant del Govern escocès. Salmond, que va negar els càrrecs, està acusat de 14 delictes, entre ells dos intents de violació, que haurien tingut lloc entre juny de 2008 i novembre de 2014. A més d'aquestes dues imputacions, està acusat de nou càrrecs d'agressió sexual, dos d'abús sexual i un de desordre públic.

El polític -de 64 anys i que va estar al capdavant del Govern escocès entre maig de 2007 i novembre de 2014- va comparèixer davant la cort per a una vista prèvia de cara al judici, el començament del qual està previst per al proper març. Abans d'entrar al tribunal, Salmond va dir que es defensarà amb «vigor» en el judici de l'any vinent i que la millor manera de resoldre la seva situació és a través d'aquest procés judicial.

Segons els mitjans, un intent de violació va tenir lloc suposadament al juny de 2014 a Bute House, la residència oficial de ministre principal a Edimburg. Salmond, que és considerat una de les grans figures del moviment independentista escocès, va ser ministre principal fins al 2014.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit