Dues persones van morir, ahir, en un atemptat al London Brigde, a Londres, segons va avançar la cadena britànica BBC. Al tancament d'aquesta edició, la policia va informar, també, que tres persones més van patir ferides de diversa consideració, algunes d'elles de gravetat, extrem que confirmava l'alcalde de la ciutat, Sadiq Khan. La policia britànica va acordonar el pont de Londres després de rebre un avís a les 13.58 hores (14.58 hores a Espanya) en el qual s'advertia de la presència d'un home que duia una arma blanca. Segons va confirmar la policia, l'home, que duia una armilla explosiva falsa enganxada al cos, va ser abatut pels agents. La policia considera qualificava l'atemptat com un «atac terrorista», informava el màxim responsable antiterrorista de Scotland Yard, Neil Basu.

La investigació es troba en la fase inicial i es mantenen obertes totes les hipòtesis. En aquest context, alguns testimonis van relatar que diversos vianants van reduir la persona sospitosa abans que arribessin els cossos de seguretat. Alguns dels vídeos compartits a les xarxes socials pels testimonis mostren també com un vianant va desarmar l'atacant i li va treure el ganivet de grans dimensions que portava. La policia demana la col·laboració ciutadana i demana que els testimonis facin arribar-los imatges de l'atac.

En rebre l'avís i una vegada al lloc dels fets, «els serveis d'emergència van atendre els ferits, entre els quals hi havia oficials de la Policia Metropolitana», va informar Scotland Yard. Els agents de la policia van tancar el pont, les estacions de metro properes i van evacuar la gent de la zona. Es van produir escenes de pànic.

En les primeres imatges del pont s'aprecia un gran camió blanc bloquejant diversos carrils juntament a altres vehicles i autobusos, tot i que es desconeix si la imatge està relacionada amb l'atemptat. El primer ministre, Boris Johnson, va expressar a través de les xarxes socials que «aquest és un incident horrible i els meus pensaments estan en aquest moment amb les víctimes i sobretot, amb les seves famílies».

Per la seva banda, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va assegurar que «estem determinats a plantar cara al terror amb fermesa i unitat. Els que pretenen atemptar contra nosaltres i dividir-nos mai ho aconseguiran». «L'home abatut representa el pitjor de la humanitat. Els ciutadans que el van immobilitzar i els agents de la policia en canvi, representen el millor de la humanitat. Hem vist una mostra increïble d'heroïsme, amb persones que s'han exposat al risc sense pensar-s'ho. Són els millors de tots nosaltres i els estic molt agraït».