L'Àrea de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Madrid ha sol·licitat quatre anys de presó per a l'empresari hoteler Enrique Sarasola Maralunda -que té un hotel a la ciutat de Girona-, el seu germà Fernando i la mare de tots dos, Cecilia Maralunda Ramírez, per un delicte contra la Hisenda Pública relatiu en el cas de la dona a l'Impost sobre Renda de les Persones Físiques corresponent a l'any 2002, i en el cas dels dos homes amb relació a l'Impost de Successions.

El representant del Ministeri Públic reclama a la vídua d'Enrique Sarasola Lerchundi en concepte de responsabilitat civil 2.379.758,53 euros, mentre que per als seus fills la quantitat ascendeix als 916.452,10 euros cada un. A més, els exigeix el pagament d'una multa que en el cas de Cecilia és de deu milions d'euros i en el dels fills de vuit milions (quatre cada un).

Concretament, la Fiscalia assegura que els fills d'Enrique Sarasola Lerchundi no van declarar el fet que van passar a ser propietaris d'un important percentatge d'accions de les empreses del seu pare quan aquest va morir.