El primer ministre britànic en funcions, Boris Johnson, i altres líders polítics com el laborista, Jeremy Corbyn, van apel·lar als indecisos davant uns comicis generals que definiran la propera dècada, després que un nou sondeig plantegi un hipotètic escenari sense majoria absoluta. Uns 46 milions de ciutadans estan cridats a votar avui a les eleccions generals avançades al Regne Unit, que se celebren al desembre per primera vegada des de 1923.

L'última enquesta d'opinió, divulgada la vigília electoral, planteja dubtes sobre la majoria parlamentària que necessita Johnson per poder confirmar els seus plans per consumar el Brexit el 31 de gener, segons preveu el calendari fixat. Deixa entreveure, en canvi, la possibilitat que el desenllaç electoral ofereixi finalment un altre Parlament fragmentat -assignant el 43% del suport al seu partit, seguit del Laborisme amb el 34%- quelcom que situaria, de nou, el país «en la paràlisi, els retards i més referèndums divisoris», segons va advertir Johnson.

Els liberaldemòcrates de Jo Swinson -que s'oposen al Brexit- obtindrien el 12% de suport, seguits el Partit del Brexit, els Verds i el Partit Nacionalista Escocès, amb el 3% cadascun. Johnson va alertar que en aquests moments la situació «no podria ser més crítica, ni estar més ajustada».