Carles Puigdemont ha negat aquest dilluns que tingui intenció de fixar la seva residència a Perpinyà en el cas que acabi obtenint la immunitat com a europarlamentari. "No canviaré la meva residència", ha assegurat Puigdemont, quan fa gairebé dos anys que viu a Waterloo, a Bèlgica.

Les declaracions arriben dies després que el diari L'Indépendant especulés amb aquesta possibilitat i que El Confidencial assegurés que l'entorn de l'expresident estaria preparant un possible trasllat a la Catalunya Nord, assegurant fins i tot que persones de la seva confiança havien realitzat gestions per llogar un immoble en el que havia viscut Francesc Macià després de proclamar-se la dictadura de Primo de Rivera. Tot i que aquest mitjà situa l'habitatge a Perpinyà, Macià va viure a Prats de Molló

El 19 de desembre, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea decidirà sobre l'abast de la immunitat parlamentària d'Oriol Junqueras. Aquesta resolució podria obrir les portes també a la immunitat de Puigdemont.

El Consell per la República -una organització constituïda a Bèlgica per Puigdemont i el seu entorn amb l'objectiu de culminar el procés constituent de la República Catalana- ha obert recentment una delegació a Perpinyà. El dia de la seva inauguració, Puigdemont va intervenir per videoconferència i va dir que esperava poder visitar-la aviat. "Espero que aviat ens podrem veure en persona aquí a casa vostra, per poder fer passes cap a aquesta idea de República catalana que compartim", va dir aquell dia.

El passat cap de setmana, la presidenta del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà, assegurava en una entrevista al diari Ara, que «el dia que els exiliats es puguin desplaçar lliurement per Europa probablement no s'arriscaran a anar a l'estat espanyol, perquè és capaç de no respectar decisions europees, però el lloc més pròxim, també per a les famílies i per la identitat, és la Catalunya Nord». I afegia: «És evident que a partir de llavors la delegació pot agafar molt de pes, tot i que tampoc deixaran la Casa de la República a Bèlgica».