14 de desembre de 2019
14.12.2019
Diari de Girona

La UE demana al Parlament britànic que voti la sortida «amb rapidesa» per negociar

«És important tenir claredat com més aviat millor, estem preparats», assegura el president del Consell Europeu

14.12.2019 | 00:50
La UE demana al Parlament britànic que voti la sortida «amb rapidesa» per negociar

La Unió Europea va rebre amb alleujament el resultat electoral al Regne Unit que dona a l'actual primer ministre, Boris Johnson, una còmoda majoria amb la qual esperen que l'acord del Brexit sigui aprovat amb celeritat a la Cambra dels Comuns i es pugui passar pàgina i iniciar «com més aviat» les «difícils» negociacions per fixar les regles de la futura relació.

«Esperem el més aviat possible el vot de Parlament britànic sobre l'acord de retirada, és important tenir claredat com més aviat millor. Estem preparats: La UE negociarà una relació futura propera amb el Regne Unit», va dir el president de el Consell europeu, Charles Michel, a la seva arribada a el segon dia de cimera europea a Brussel·les.

Michel va confiar que Westminster doni així via lliure amb el seu vot a l'inici de les converses sobre la futura relació entre ambdues parts, que el bloc vol desenvolupar «amb serenitat, tranquil·litat i determinació» per concloure un acord que garanteixi la integritat de l'mercat únic i asseguri la igualtat de condicions.

«El meu punt és molt clar: la UE està preparada i hem decidit quines són les nostres prioritats», va subratllar, per després reiterar la importància que el bloc dóna a preservar la unitat de mercat únic i assenyalar que Brussel·les tenen «objectius comuns» en aquesta nova fase, com els aspectes comercials de la futura relació o qüestions relacionades amb la seguretat i la defensa.


Línies vermelles

Els líders dels Vint van analitzar ahir els resultats al Regne Unit i van començar la discussió sobre quines han de ser les línies vermelles i objectius del bloc en la negociació per a una nova relació que arrencarà formalment quan es compleixi el Brexit, el proper 31 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit