Mercedes Rajoy Brey, única germana de l'expresident de Govern Mariano Rajoy, va morir sobtadament al seu domicili de Madrid. En haver estat una mort sobtada, serà l'anàlisi forense la que determini les causes de la mateixa, tot i que els primers indicis apunten que podria haver patit un infart. Va ser el seu marit qui de matinada la va trobar sense vida al dormitori.

Mercedes, de 62 anys, estava destinada a Madrid com a registradora de la propietat, professió que compartia tant amb l'excap de l'Executiu com amb un altre dels seus germans, Enrique.

El 27 de març de 2014 l'expresident de Govern va perdre el seu germà Luis, víctima d'un càncer, i l'1 de novembre de l'any passat el seu pare, Mariano Rajoy Sobredo, als 97 anys. El propi expresident del Govern ha destacat en diverses ocasions l'entranyable relació que mantenia amb els seus tres germans, tal com va posar de manifest en el seu llibre En confianza, editat el 2011.

Curiosament, Mercedes Rajoy, el 22 de setembre de 2018, quan el BOE va publicar la resolució per la qual el seu germà Mariano obtenia plaça al registre numero 5 de Madrid, quelcom que suposava el seu trasllat des del registre de Santa Pola, també l'aconseguia al registre número 54 de la capital, a la qual va ser traslladada des de Getafe. Quelcom que tots dos van celebrar junts, com que van fer quan Mercedes va aconseguir aprovar les oposicions a registradora.