La Justícia italiana ha condemnat cinc treballadors d'un hotel de la Costa Amalfitana, al sud d'Itàlia, acusats de violar en grup una turista britànica que s'allotjava amb la seva filla a l'establiment i gravar-ho amb el mòbil. Els cinc, amb edats compreses entre 24 i 34 anys, han estat condemnats a penes d'entre 4 i 9 anys de presó.

La sentència del tribunal de Torre Annunziata arriba tres anys després que es produís el succés violent. Segons la reconstrucció dels fets, l'octubre de 2016 una turista britànica de 50 anys que acabava de perdre el seu marit va decidir passar uns dies de vacances amb la seva filla en un hotel de Meta di Sorrento, una localitat d'uns 8.000 habitants a la província de Nàpols. Segons la denúncia de la víctima, dos cambrers, Antonino Miniero, de 34 anys, i Fabio de Virgilio, de 25, la van drogar i emborratxar a la piscina coberta de l'hotel, on més tard la van violar.

Després, els dos homes van portar la víctima a un dels apartaments on s'allotja el personal de l'hotel per seguir abusant sexualment d'ella mentre els altres acusats gravaven l'escena amb els seus telèfons mòbils. «Som capaços de tot», van ser alguns dels missatges que es van intercanviar en un xat dies més tard alguns dels implicats en la violació. Al dia següent, mare i filla van tornar al Regne Unit i van denunciar els fets. Vuit mesos més tard, la dona va tornar a Itàlia i va aconseguir identificar els violadors.