Les proves forenses realitzades aquest matí a el cos trobat al mar a les 6.55 hores d'aquest dimarts per un pesquer prop de Santoña han confirmat que és el de Celia Cavia, la menor de 14 anys desapareguda el dia 12 de desembre a Santander.

La Policia Judicial ja ha informat de la identificació del cadàver al Jutjat d'Instrucció número 3 de Santander, encarregat de les diligències del cas.

El cos va ser traslladat per un pesquer i un vaixell de la Guàrdia Civil al port de Santoña, on es va procedir a l'aixecament del cadàver, que posteriorment va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense, a Santander.

El delegat de Govern a Cantàbria, Eduardo Echevarría, ha traslladat un missatge de condol a la família de la menor morta, als que ha enviat "tot el seu suport en aquests durs moments de dolor".

Igualment, ha demanat comprensió i respecte perquè la família pugui viure el duel a la intimitat i ha agraït a "incommensurable" treball de tots els efectius que han participat des de dijous en el dispositiu de recerca de la menor.

El vaixell 'El Romu' ha trobat el cadàver cap a les 6.50 hores d'aquest dilluns, quan navegava a més d'un quilòmetre de la costa, davant de la Muntanya Buciero. Llavors ha alertat els serveis d'emergència així com a la Guàrdia Civil, que ha desplaçat una embarcació al lloc i que ha traslladat el cos al Port de Santoña, on s'ha procedit a l'aixecament del cadàver.

Ha estat un agent al càrrec de la investigació que es trobava amb la família de la jove desapareguda l'encarregat de comunicar-los aquesta troballa, després de que l'equip de psicòlegs de Creu Roja ha estat donant suport als familiars en tot moment.

Ampli dispositu de recerca

El delegat de Govern ha destacat la feina feta per tots els efectius que han participat des del dijous 12 de desembre en el dispositiu de recerca de la menor que mantenia activat la Policia Nacional.

Al dispositiu, dirigit per la Policia Nacional i coordinat pel 112, i en el qual han participat nombrosos efectius de Policia Nacional, s'han sumat els suports de l'Executiu regional, com els mitjans aeris (helicòpter i dos equips de drones equipats amb càmera tèrmica) de Protecció civil i Emergències; i l'equip de psicòlegs de Creu Roja, activat des de divendres en suport a la família.

Així mateix han format part del desplegament de mitjans de l'Ajuntament de Santander com els Bombers, que van ajudar en tasques de rastreig a la zona de Mataleñas, així com Protecció Civil i Policia Local amb guies canins i quads que van patrullar zones costaneres

En el matí d'ahir dilluns també es va unir al dispositiu el Remolcador Alonso de Chaves, de Salvament Marítim.