Els dirigents de Podem Pablo Iglesias i Irene Montero s'han reunit en les últimes setmanes amb grans empreses, organitzacions i patronals per traslladar les propostes econòmiques que voldrien abordar en un futur govern de coalició amb el PSOE. Diverses fonts empresarials i de l'entorn de Podem van confirmar que algunes de les trobades s'han produït un cop signat el preacord entre el president en funcions, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem el 12 de novembre, tot i que els contactes entre la formació morada i el món empresarial han estat habituals des de fa mesos.

Algunes fonts de la formació morada van assenyalar que «en període electoral es revifa l'interès dels empresaris per conèixer les mesures econòmiques i laborals de Podem». La veritat és que amb la possibilitat que el PSOE pugui governar en coalició amb Podem, Moncloa hauria facilitat una ronda de contactes de Iglesias i Montero amb diverses organitzacions i empreses, amb l'objectiu de donar a conèixer les seves propostes econòmiques i fins i tot tranquil·litzar-les pel que fa al compliment dels objectius de dèficit públic compromesos amb Brussel·les.

Reformes estructurals

Fonts properes a aquestes reunions que s'han dut a terme també amb patronals i amb organitzacions com el Cercle d'Empresaris, van assenyalar que a les trobades s'han tractat les reformes estructurals que necessitaria l'economia espanyola en aquest moment, així com nous plantejaments fiscals o pujades del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

La CEOE ha reiterat en diferents ocasions els efectes que podria tenir sobre l'ocupació i la inversió noves pujades del SMI i sempre han incidit que aquestes haurien d'aprovar-se amb el consens dels agents socials i respectant sempre l'Acord de Negociació Col·lectiva.