18 de desembre de 2019
18.12.2019
Diari de Girona

VÍDEO | Un policia salva la vida d'un nen ennuegat amb un tros de menjar

Li va practicar la maniobra d'Heimlich després que la mare entrés demanant ajuda a la comissaria

18.12.2019 | 11:14

Una agent de la Policia Nacional ha salvat la vida d'un nen de quatre anys amb una maniobra de primers auxilis a Lorca. La mare del menor va entrar a la comissaria de la Policia Nacional d'aquesta localitat demanant auxili i un dels policies, que era al servei de seguretat, va sortir ràpidament en la seva ajuda.


Els fets van passar fa pocs dies, quan una dona va acudir angoixada a demanar ajuda a la comissaria de Policia Nacional de Lorca. El seu fill, de només quatre anys, s'estava asfixiant i no sabia com ajudar-lo.

L'agent va anar a ajudar i va comprovar que el petit no podia respirar, aplicant-li la maniobra d'Heimlich. Va envoltar a l'infant amb els seus braços per estrènyer a la boca de l'estómac fins que va expulsar un tros de menjar que se li havia quedat encaixat.

Posteriorment, tant la mare com el nen van ser acompanyats a l'interior de la comissaria, on van ser assistits per la resta d'agents.

Des que els agents de Policia Nacional comencen la seva formació com a alumnes a l'Escola Nacional de Policia d'Àvila, s'inicien en l'aprenentatge de tècniques de primers auxilis.

Davant determinades situacions d'emergència, aquests coneixements poden ser crucials per assistir a les persones fins a l'arribada dels serveis sanitaris fins i tot, la seva posada en pràctica, pot salvar vides.

Així mateix, els agents continuen rebent una formació contínua al llarg de la seva carrera professional a través de cursos i jornades de formació.

Des de la pràctica d'una reanimació cardiopulmonar (RCP) fins a com resoldre un ennuegament o realitzar una primera assistència en cas d'hemorràgies, contusions o cremades, passant per la detecció d'un ictus, formen part de la instrucció teoricopràctica dels agents per poder prestar un millor servei als ciutadans.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit