El segon premi de la Loteria de Nadal, el 10989, va triar la Comunitat de Madrid per deixar un gran pessic: 167,5 milions d'euros, repartits majoritàriament per una administració del barri de Chamartín, que els va vendre entre treballadors d'oficines de la zona. Un total de 127,5 milions d'euros.

Gairebé vuit de cada deu dècims d'aquest 10989 es van quedar a la comunitat madrilenya, és a dir que, dels 212 milions que reparteix el segon premi de la Loteria de Nadal, 167,5 es van quedar a la comunitat. D'aquests gairebé 170 milions, l'administració número 3 d'El Escorial va distribuir-ne 37,5.

Una de les veïnes premiades, Anabel, va aparèixer a l'administració que va vendre els dècims cridant d'alegria perquè, segons va explicar, aquest premi «és el somni» de la seva vida. «El meu marit està malalt de càncer i no tenim casa, em compraré una casa i estic convençuda que això ens ho ha donat Déu», va afirmar. La famosa Doña Manolita, en ple centre de la capital, també va repartir 2,5 milions entre els seus clients gràcies a aquest número.

El 10989 també va deixar 13,5 milions d'euros a la localitat de Badajoz de Fuente del Maestre, on es van vendre deu sèries completes i 8 dècims de les 30 sèries que li havien estat consignades. Va quedar molt repartit en aquesta localitat, però especialment entre les persones grans que participen en un programa orientat a la promoció de la salut i a la prevenció de la malaltia i de la dependència. A Coria (Càceres) també va caure una sèrie d'aquest segon premi, que també es va vendre a les ciutats gallegues de Lugo i Vigo, així com a Màlaga.

A més, l'administració número 2 de Montgat (Barcelona) i La Bruixa d'Or de Sort (Lleida) van vendre una sèrie cadascuna d'aquest número; cadascuna de les dues administracions va repartir 1.250.000 euros en dècims, la majoria venuts per finestreta.

L'establiment de Sort, un dels que més dècims ven a Espanya, és un habitual a l'hora d'aconseguir premis importants, ja que el gran volum de números que ven fa que les seves probabilitats siguin grans.

El fill de la venedora, desesperat

En el cas de l'administració de Montgat, una de les anècdotes la va protagonitzar el fill de la venedora que va repartir la sort, ja que no es va quedar amb el número premiat i segons la seva mare l'home «està desesperat».

La propietària de l'administració, Núria Parera, va explicar que van rebre el número premiat després d'una segona consignació en la qual van demanar expressament més números acabats en 9 i 5. El fill, que ja havia adquirit loteria de la primera remesa, va dubtar entre quedar-se'n un que acabava en 28, data del seu naixement, o l'acabat en 89 (precisament l'any en què va néixer) i va optar pel primer. En total, el 10989 va deixar a a Catalunya 2,5 milions d'euros.