El president del Brasil, Jair Bolsonaro, va haver de ser ingressat en un hospital després de caure, sense greus conseqüències, al Palau de l'Alvorada, la seva residència oficial a Brasília. El mandatari va ser atès immediatament per l'equip mèdic de la Presidència de la República i portat a l'Hospital de les Forces Armades, segons un comunicat de la Secretaria de Comunicació.

Bolsonaro, líder de l'extrema dreta brasilera i que el proper 1 de gener complirà el seu primer any en el poder, va ser sotmès a un «examen de tomografia computada» del crani que «no va detectar alteracions». Tot i això, va romandre en observació diverses hores fins que va rebre l'alta, segons va assenyalar la Presidència de Brasil. El ministre de Seguretat Institucional del Brasil, Augusto Heleno, va explicar que el governant «està bé» i va confirmar que va rebre l'alta després de romandre en observació.

Bolsonaro, de 64 anys, es va sotmetre fa unes dues setmanes a un procediment dermatològic per retirar-li unes berrugues sospitoses a la cara i l'orella i aplicar-li una sessió de crioteràpia a lesions al tòrax i l'avantbraç provocades per un excés d'exposició solar al llarg de la seva vida.

Recent biòpsia

El cap de l'Estat va afirmar llavors que els metges investigaven un «possible càncer de pell», però els resultats de la biòpsia que se li va realitzar van descartar completament qualsevol signe de la malaltia.

D'altra banda, Jair Bolsonaro ha passat per quatre operacions quirúrgiques des que al mes de setembre de l'any 2018 va rebre una punyalada a l'abdomen durant un míting electoral a l'estat de Minas Gerais (sud-est), en plena campanya per a les eleccions presidencials que va guanyar poc després.