El nou govern municipal d'Alcorcón, format per PSOE i Unides Podem, ha denunciat que l'anterior alcaldia, encapçalada per l'actual conseller regional d'Habitatge i Administració Territorial, David Pérez (PP), va destinar 65.704 euros a la instal·lació de 21 banderes d'Espanya.

Pérez va promoure durant les dues legislatures en què va exercir com a alcalde (2011-2019) la col·locació de fins a 21 banderes d'Espanya: vint de mida mitjana i una de majors dimensions situada a l'entrada de la ciutat.

Dies abans de l'1 d'octubre de 2017, coincidint amb el refèrendum que es preparava a Catalunya, Pérez va regalar mil banderes d'Espanya a veïns del municipi amb la intenció de "mostrar el suport en la defensa de la unitat d'Espanya i el compliment de la nostra constitució"

Des del PP d'Alcorcón sempre han defensat l'ús predominant d'aquestes banderes com una forma de "reflectir l'amor, l'orgull i el respecte que tots els espanyols hem de tenir al nostre país i als nostres símbols nacionals", segons consta al programa electoral amb el qual es van presentar a les últimes eleccions municipals.

A Madrid, el nou alcalde destina 50.000 euros en 5 mesos a la compra de banderes

Fa uns dies, publico.es també avançava que el nou alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, havia gastat 50.244 euros en l'adquisició de banderes oficials durant els cinc primers mesos de mandat. Les dades es van obtenir del Portal de Transperència de l'ajuntament.