06 de gener de 2020
06.01.2020

El Parlament europeu reconeix Junqueras com a eurodiputat

L'eurocambra prendrà nota de la seva condició de membre en el plenari del 13 de gener tot i la decisió de la JEC sobre el líder d'ERC

06.01.2020 | 15:27
L'Eurocambra reconeix la condició d'Eurodiputat de Junqueras.

El Parlament europeu ha reconegut la condició d'eurodiputats de ple dret del president d'ERC, Oriol Junqueras, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Antoni Comín des del 2 de juliol. En una nota interna emesa aquest dilluns, l'eurocambra cita la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat de Junqueras per afirmar que en el plenari del pròxim 13 de gener "prendrà nota" de la seva condició de membres de la cambra.

Una decisió que, en el cas de Junqueras, es pren tot i la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar que es pugui acreditar com a eurodiputat. Pel que fa a Puigdemont i Comín, ja van recollir una acreditació provisional el 20 de desembre.

A més, en la nota interna, l'Eurocambra els reconeix la condició d'eurodiputats amb efectes retroactius des del 2 de juliol, data de constitució del nou Parlament europeu.

Fonts del Parlament europeu han explicat que aquest document és una comunicació interna entre serveis i que en el plenari del 13 de gener s'anunciarà que tots tres són diputats des del 2 de juliol. És un pas, afegeixen, que es fa cada vegada que es modifica la composició del Parlament, moment en què s'anuncien les altes o les baixes al plenari.

"Res més a dir"

És la reacció del president d'ERC, Oriol Junqueras, a la nota interna emesa pel Parlament europeu en què li reconeix la condició d'eurodiputat. El líder d'ERC ho ha fet a través d'un missatge al seu compte de twitter. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook