El Rei ha destacat aquest dilluns el compromís de les Forces Armades amb Espanya i la Constitució, acompanyat pels seus valors de "professionalitat, sentit del deure i de l'honor" que demostren el seu "constant i generós lliurament al servei del poble espanyol".

Felip VI ha pronunciat aquestes paraules durant la celebració de la tradicional Pasqua Militar. Entre els assistents es troben el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez; els ministres de Defensa i d'Interior, Margarita Robles i Fernando Grande-Marlaska; i la cúpula militar.

"Les Forces Armades i la Guàrdia Civil sou avui reflex d'una societat moderna, capaç i solidària que, a més, sap reconèixer i agrair sempre el vostre compromís amb l'interès general de la nostra nació -ha agraït el monarca-. Un compromís que demostreu amb la vostra professionalitat, sentit del deure i de l'honor, que acrediteu amb la vostra lleialtat i el constant i generós lliurament al servei del poble espanyol".

"Un compromís amb Espanya i amb la vostra Constitució", ha subratllat en el discurs que ha finalitzat demanant a les Forces Armades un 'Viva Espanya' units "en l'esperit de servei i compromís permanent" amb la "pàtria" i recolzats en "els valors constitucionals i en els valors morals i cívics" que emanen de les Reals Ordenances.

En les seves paraules Felip VI també ha dedicat un agraïment a la Guàrdia Civil, que el mes de maig passat va celebrar el seu 175 aniversari, per la seva "constant labor en favor de la seguretat i benestar de tots els espanyols". "La seva lleialtat i compromís amb l'Estat de dret han estat i són un pilar fonamental en el desenvolupament del nostre país", ha reconegut.