La diputada d'Unides Podem Aina Vidal, que no va poder votar diumenge passat per estar malalta de càncer, ha rebut aquest dimarts un emotiu aplaudiment de les bancades socialistes, del seu grup i d'altres formacions presents al Congrés, ja que ha acudit a la segona votació malgrat la seva malaltia.

Vidal ha explicat en xarxes socials la raó per la qual no va poder acudir al Congrés diumenge, quan va tenir lloc la primera votació de la investidura.

Va dir que està malalta de càncer, un càncer agressiu que li provocar forts dolors. Va afirmar també que està en tractament i que confia a superar-lo.

El líder d'Unides Podem i futur vicepresident del Govern de coalició que es crearà a partir d'avui, Pablo Iglesias, se n'ha recordat d'ella només prendre la paraula en el debat previ a la segona votació.

Llavors, la majoria de la Cambra s'ha posat en peu per aplaudir la parlamentària catalana, i ella, entre llàgrimes, ha agraït el gest, també dempeus.

Encara que no en peu, la majoria de la bancada del PP ha aplaudit, com han fet els diputats del PNB i d'altres formacions.