El Rei va elogiar «la lleialtat i la constant i generosa entrega» al servei de l'interès general dels ciutadans tant de les Forces Armades (FAS) com de la Guàrdia Civil i el seu compromís «amb Espanya i amb la Constitució». Felip VI, acompanyat per la reina Letizia, va presidir la cerimònia de la Pasqua Militar al Palau Reial, que enguany va tenir lloc la vigília de la investidura de Pedro Sánchez i de la formació del primer Govern de coalició de la democràcia entre PSOE i Unides Podem.

Sense fer referència al context polític o a les crítiques de Bildu al monarca, tant el discurs del Rei com el de la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, es van centrar a fer una ferma lloança de la tasca que desenvolupen l'Exèrcit i la Guàrdia Civil.

«Un compromís que demostreu amb la vostra professionalitat, sentit del deure i de l'honor, que acrediteu amb la vostra lleialtat i la vostra constant i generosa entrega al servei del poble espanyol. Un compromís, en definitiva, amb Espanya i amb la nostra Constitució», va destacar el cap de l'Estat.

Felip VI va afegir que l'estament militar és «reflex d'una societat moderna, capaç i solidària» que sap «reconèixer i agrair sempre» la seva tasca en favor de l'interès general del país, que s'emmarca en «l'esperit de servei i compromís permanent amb la pàtria». En el seu elogi, el monarca va incidir en «el gran servei» que ofereix la Guàrdia Civil, en un moment en què la institució armada s'ha situat en el focus després que el PSOE hagi pactat amb el PNB transferir a Navarra les competències de trànsit.

En la mateixa línia es va pronunciar Robles, que va destacar que els espanyols «admiren, respecten i se senten profundament units» a la Guàrdia Civil. A través de Twitter, Sánchez es va sumar a l'agraïment als membres de les FAS: «Espanya està orgullosa del vostre compromís, professionalitat i entrega».