Les autoritats de l'Iran i Ucraïna han confirmat la mort de més de 170 persones que viatjaven a bord d'un avió de passatgers Boeing 737 de l'aerolínia ucraïnesa Ukraine International Airlines que s'ha estavellat aquest dimecres després d'enlairar-se de l'Aeroport Internacional Imam Khomeini a Teheran.

En un missatge que ha publicat en el seu compte de Twitter, el ministre d'Afers Exteriors d'Ucraïna, Vadym Prystaiko, ha detallat les nacionalitats de les persones que viatjaven dins l'avió i que han perdut la vida en el sinistre aeri del vol PS752.

De les 176 víctimes mortals que ha confirmat el ministre, 82 són ciutadans iranians, 63 canadencs, 11 ucraïnesos (dos passatgers i nou tripulants), 10 suecs, quatre afganesos, tres alemanys i tres britànics més.

"Expressem el nostre condol", ha afirmat el cap de la diplomàcia ucraïnesa en un missatge a través del seu compte oficial de Twitter, després d'assenyalar que les autoritats ucraïneses estan investigant els fets.

Minuts abans, el portaveu de l'Aeroport de Teheran ha explicat que l'aeronau s'ha estavellat quan un dels seus motors s'ha incendiat i ha concretat que totes les persones que viatjaven dins l'aeronau han perdut la vida en l'accident.

Des del seu compte de Twitter, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, s'ha fet ressò dels "informes preliminars" que diuen que tots els viatgers han mort i ha traslladat les seves "sinceres condolences" als familiars i amics de les víctimes.

Les autoritats iranianes han desplaçat 40 equips de rescat fins al lloc del sinistre i han engegat una investigació per aclarir-ne les causes, segons ha explicat el sotsdirector de la Mitja Lluna Roja iraniana, Ebrahim Tajik.

L'Iran parla de 179 morts, 32 dels quals serien estrangers

El portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors de l'Iran, Abas Musavi, ha expressat el seu condol per l'accident aeri i ha ofert dades sobre les nacionalitats de les víctimes que difereixen de les que ha aportat el Govern ucraïnès.

El portaveu ha parlat de 179 víctimes mortals i ha dit que 147 de les persones que viatjaven dins l'aeronau eren iranianes i 32 més estrangers.