El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, continuaran al davant de les seves respectives carteres al Govern de coalició, segons ha pogut confirmar Europa Press.

Tant Grande-Marlaska com Maroto van arribar a l'Executiu de Pedro Sánchez després de la moció de censura a Mariano Rajoy al juny de 2018. En aquest moment, el titular d'Interior era membre del Consell General de Poder Judicial i la responsable d'Indústria era diputada del PSOE a l'Assemblea de Madrid.

La nova ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació serà Arancha González Laya, han confirmat fonts del palau de La Moncloa. González Laya és l'actual directora executiva del Centre de Comerç Internacional, una agència conjunta de les Nacions Unides i l'Organització Mundial de Comerç, destinada al fet que les empreses en països en desenvolupament siguin més competitives en el mercat global.

Luis Planas continuarà al capdavant del ministeri d'Agricultura en la propera legislatura, segons han confirmat a Europa Press. El polític, nascut a València, que s'havia especulat que podia ocupar altres carteres com ara Exteriors i que en els últims mesos s'havia encarregat de les competències de Política Territorial, després que Meritxell Batet fos nomenada presidenta del Congrés, es quedarà finalment al ministeri d'Agricultura.

També continuarà amb les mateixes competències el ministre de Foment, José Luis Ábalos, encara que el seu departament podria canviar de nom.

Els noms dels ministres van començar a confirmar-se de manera oficial aquest dijous. Sánchez comptarà amb quatre vicepresidències: Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria); Pablo Iglesias (Drets Socials i Agenda 2030); Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital) i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

A més, la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, mantindran els seus càrrecs en el pròxim Executiu, mentre que l'actual ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el titular de Cultura, José Guirao, no continuaran al Govern. Maria Jesús Montero i Margarita Robles seguiran al capdavant de les carteres d'HIsenda i Defensa, respectivament.

També s'ha sabut que el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, serà el ministre de Sanitat del nou govern de Pedro Sánchez; i José Luis Escrivá, ministre de Seguretat Social, inclusió i migracions.

Així mateix, Moncloa va fer oficial la resta de nomenaments dels ministres d'Unides Podem: Irene Montero, en Igualtat; Yolanda Díaz, Treball; Manuel Castells, Universitats i Alberto Garzón, Consum.