El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va afirmar que el seu Govern té informació que el vol 752 d'Ukranian International Airlines (UIA) va ser abatut per «un míssil iranià». Trudeau va afegir durant una conferència de premsa a Ottawa que les autoritats canadenques consideren que l'acció «pot haver estat no deliberada». «Tenim intel·ligència procedent de múltiples fonts, inclosos els nostres aliats, que indica que l'avió va ser abatut per un míssil terra-aire iranià», va explicar Trudeau.

El primer ministre canadenc va evitar respondre directament la pregunta dels mitjans de comunicació sobre si el Canadà considerava els Estats Units els responsables últims de l'accident, si es confirma que l'avió ucraïnès, en què viatjaven 63 canadencs, va ser abatut per un míssil iranià. «És una de les moltes qüestions que la gent pot fer-se», va dir inicialment Trudeau, per afegir posteriorment que és massa aviat per assignar responsabilitats. Però el primer ministre tampoc va rebutjar de manera oberta la possible responsabilitat nord-americana.

Paral·lelament, les autoritats nord-americanes també pensen que l'Iran va abatre amb míssils l'avió ucraïnès, una tesi que va avalar el propi president, Donald Trump. La informació d'Intel·ligència recollida després del sinistre estableix que els satèl·lits nord-americans van detectar dos llançaments de míssils terra-aire des de l'Iran, els quals es van produir poc abans que l'avió esclatés. A més, a darrera hora de la nit mitjans nord-americans van divulgar imatges del suposat impacte d'un míssil contra l'avió sinistrat.

D'altra banda, Trump va explicar que va decidir matar el poderós general iranià Qasem Soleimaní perquè Teheran planejava atacar l'ambaixada nord-americana a l'Iraq. «Hem enxampat un monstre total, l'hem eliminat i això hauria d'haver passat fa temps. Ho hem fet perquè els iranians volien atacar l'ambaixada, i també per altres raons molt òbvies, algú va morir, un dels nostres militars va morir, hi va haver gent ferida greu just la setmana anterior», va explicar Trump, tot destacant que «Soleimani tenia més d'una ambaixada en concret en ment» per a un possible atac.

Soleimani va ser assassinat el 3 de gener en una operació militar nord-americana amb un dron a prop de l'aeroport de Bagdad. Aquesta acció va arribar dies després que un contractista nord-americà perdés la vida en un atac contra una base militar.