Un jutjat d'Elx investiga un home pels presumptes delictes d'abús sexual i maltractaments a la seva filla, major d'edat i que té un nadó, així com la filiació real del petit per determinar si és fill de l'investigat. El Jutjat de Violència sobre la Dona d'Elx va prendre declaració dimecres passat a l'home, que va ser detingut per maltractar presumptament la seva filla.

Després de prendre-li declaració, el jutge va acordar la seva llibertat provisional perquè no hi va haver petició de presó per cap de les parts del procediment i li va imposar com a mesura cautelar una ordre d'allunyament respecte la víctima, que és major d'edat i té un nadó.

El jutjat ha acordat una pericial psicològica a la víctima i la causa està oberta per un delicte de maltractaments i un altre d'abús sexual. El jutjat investiga si la víctima i el seu pare mantenien o havien mantingut una relació de caràcter sentimental, així com la filiació real del nadó, per determinar si també és fill de l'investigat.

Una vegada que es disposi dels resultats d'aquestes diligències, el jutge decidirà si el cas és competència del jutjat de Violència sobre la Dona o ha de substanciar-se davant un jutjat d'instrucció de caràcter ordinari.

El pare va ser condemnat a una pena llarga a la presó, de manera que la seva filla va passar la seva infància en diversos centres de menors d'Elx. Quan va complir 16 anys, l'home va sortir de la presó i va contactar amb ella perquè visqués amb ell, i la nena va accedir a reprendre la relació familiar.