L'expresident de Bolívia Evo Morales va parlar de la possibilitat d'organitzar «milícies armades» en cas de tornar al país i va assegurar que va ser «un gran error» no comptar amb un «pla B» per sufocar les revoltes violentes després de les eleccions presidencials del 20 d'octubre i que van propiciar la seva sortida cap a Mèxic. «Si tornés, caldria organitzar com a Veneçuela milícies armades de la vila», ja que, va comentar, es van produir actes violents sense que la policia actués.

Per part seva, la presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, va criticar les al·lusions de Morales sobre la possible creació de «milícies armades» i va destacar la «vocació democràtica» de la ciutadania davant dels que volen «estendre terror i violència». «Les declaracions de Morales només demostren que la pau, la reconciliació i la democràcia mai van ser opcions per a ell», va assenyalar en un missatge a Twitter.

Áñez demana unitat

Áñez, que es va autoproclamar presidenta després de la dimissió de Morales al novembre, va advertir que «davant la intenció de sembrar terror i violència, només trobaran a poble bolivià unit». «I davant de les amenaces hi ha la nostra més profunda vocació democràtica», va postil·lar.

Paral·lelament, el ministre interí d'Esports, Milton Navarro, va retirar a cops de martell un bust d'Evo Morales d'un coliseu que portava el nom de l'exmandatari, que també va ser canviat per decisió governamental. La retirada del bust i la lectura d'una resolució per al canvi de nom del coliseu es va produir en un acte a la ciutat de Quillacollo, a la regió central de Cochabamba.

«Tots els camps esportius s'han construït amb els diners dels bolivians, amb els diners de tots vostès i per tant no podem seguir suportant que portin el nom de l'anterior president que avui està pròfug de la Justícia boliviana», va assenyalar Navarro. Per això, l'escenari esportiu «ara ja no es diu Evo Morales, ara es diu Poliesportiu Olímpic de Quillacollo», va manifestar el ministre entre l'ovació dels assistents.