La reina Isabel II ha anunciat aquest dilluns que la família reial britànica obrirà un "període de transició" per acomodar la nova situació dels ducs de Sussex, Enric i Meghan, durant el qual "passaran temps al Canadà i el Regne Unit".

Després d'una reunió celebrada aquest dilluns per dilucidar el futur paper en la monarquia del fill de Diana de Gal·les i la seva dona, el palau de Buckingham ha publicat un comunicat en el qual la monarca ha assenyalat que hi ha "assumptes complexos de resoldre" per als que s'aconseguirà una solució "en els pròxims dies".

"Encara que haguéssim preferit que haguessin seguit treballant com a membres de la Família Reial a temps complet, respectem i comprenem el seu desig de viure una vida més independent com a família sense deixar de ser una part important de la meva família", ha afirmat la reina en un comunicat.

Així, després d'"unes converses molt constructives" ha manifestat el seu "suport absolut al desig d'Enric i Meghan de crear una nova vida". "Enric i Meghan han deixat clar que no volen dependre dels fons públics per a les seves noves vides (...) Per tant hem acordat que hi haurà un període de transició en el qual els ducs de Sussex passaran temps a Canadà i al Regne Unit", explica el comunicat de la monarca.

"Són qüestions complexes que ha de resoldre la meva família i queda feina per fer, però he demanat que en els dies vinents hi hagi una decisió definitiva", conclou el text.

El passat 8 de gener el príncep Enric i Meghan Markle, que van revelar la seva intenció de "fer un pas enrere com a membres 'sènior' de la família reial" amb vista a ser econòmicament independents i viure un temps fora del Regne Unit. Un dels projectes amb els que comptarien seria la creació d'una organització caritativa.

Després de la trobada es va poder veure a Enric, el seu germà Guillem i al pare de tots dos, el príncep Carles, abandonar per separat la residència reial de Sandringham, situada a l'est d'Anglaterra.