Desenes de milers de persones van protestar en diferents manifestacions per tot França contra el pla de reforma de les pensions, en una mobilització inferior a la de les altres cinc jornades de protestes convocades des de fa sis setmanes. Els mestres d'escola, un dels sectors a priori més afectats pel final dels 42 règims diferents de jubilació previst pel Govern, van ser majoritàriament els que van sortir als carrers. L'afluència total, d'unes 187.000 persones, segons el Ministeri d'Interior, (23.000 a París), va caure respecte a les 452.000 registrades fa una setmana, en la primera mobilització massiva després de Nadal.

L'aturada que mantenen els empleats de la companyia pública de ferrocarril (SNCF) i dels transports metropolitans de París (RATP), que ahir van complir el seu dia 43 de vaga ininterrompuda, també va perdre força, tot i que només tres línies de metro de París van circular amb normalitat.

Malgrat aquesta baixada de la participació, el Govern d'Emmanuel Macron s'enfronta encara a una resistència significativa a la seva reforma de les pensions, tant als carrers com a les enquestes. A més, el moviment de rebuig s'ha estès a altres sectors en teoria afectats com advocats, metges o treballadors de refineries, que han provocat que quatre de les set instal·lacions que hi ha a França estiguin patint problemes de repartiment.

El líder del sindicat CGT, que lidera les mobilitzacions, Philippe Martinez, va manifestar que «la determinació segueix sent gran», ja que «mai és tard per fer que un govern cedeixi».

Menor suport popular

En tot cas, la tendència és clara. Després de la retirada «provisional» de l'augment de l'edat de jubilació de 62 a 64 anys i transcorregudes més de sis setmanes de problemes per desplaçar-se, el 57% de suport que tenia inicialment la vaga ha baixat sis punts en 10 dies, mentre que els que rebutgen la protesta són ja el 40% dels francesos.