El president francès, Emmanuel Macron, va ser evacuat divendres al vespre amb protecció policial d'una obra de teatre després que diversos manifestants intentessin accedir al recinte.

Macron i la seva dona, Brigitte Macron, es trobaven en una obra del teatre parisenc Bouffes du Nord quan van haver de ser evacuats sota els crits dels manifestants. Segons els vídeos publicats en xarxes socials, desenes de persones es van concentrar davant de la porta de teatre per protestar contra la reforma de les pensions, segons va informar Le Monde.

Diversos manifestants van intentar entrar a l'actuació, tot i que van ser aturats per la policia. Per això, es va reforçar la presència policial per garantir la sortida del president al voltant de les onze. Macron va abandonar la sala entre les esbroncades de diverses persones que corejaven frases com «tots junts, vaga general» o «Macron dimissió».

La setmana passada, el primer ministre francès, Edouard Philippe, va remetre una carta als sindicats en la qual els informa de la retirada de l'edat fixa de jubilació de 64 anys inclosa en el projecte de reforma de les pensions que ha provocat una vaga general indefinida iniciada el passat 5 de desembre. Macron va donar suport a la decisió pel «compromís constructiu i la responsabilitat» de la retirada de l'edat fixa de jubilació.

A més, Philippe va apel·lar als sindicats per demanar-los «responsabilitat» i que posessin fi a les protestes massives.

Els sindicats protesten contra la proposta de reforma laboral de Macron, que preveu l'abolició dels règims especials de sectors com el ferroviari i obliga a treballar fins als 64 anys, dos més dels fixats actualment, per aconseguir una pensió completa. En resposta, la vaga general indefinida ha paralitzat bona part del transport públic, en particular el ferroviari.