El cap de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, reconegut com a president interí del país per més de mig centenar de nacions, va arribar a Bogotà, on es va reunir amb el president colombià, Iván Duque, i avui participarà a la III conferència Ministerial Hemisférica de Lluita contra el Terrorisme.

Ni Guaidó ni el Govern colombià van informar sobre com va arribar el president de l'Assemblea Nacional a Colòmbia, ja que té prohibida la sortida de país per part del règim de Nicolás Maduro. Desafiant aquestes prohibicions, Guaidó va estar al febrer a Cúcuta, capital del departament del Nord de Santander, fronterer amb Veneçuela, des d'on va encapçalar un fallit intent d'entrar al país petrolier amb una caravana d'ajuda.

Per altra banda, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va afirmar en una entrevista al diari nord-americà The Washington Post que està disposat a entaular negociacions directes amb els EUA «si hi ha respecte entre els governs». «Per molt grans que siguin els Estats Units, amb respecte i diàleg, amb intercanvi d'informació veraç i comunicació, tingues seguretat que es pot construir un nou tipus de relació», va explicar Maduro. «En una relació de respecte i diàleg, tot és guanyar, en una relació d'enfrontament, tot és perdre. Aquesta és la fórmula», va afegir el mandatari, tot explicant que ha intentat en diverses ocasions sense èxit parlar directament amb el president dels EUA.