La borrasca 'Gloria' s'ha cobrat la vida de al menys 8 persones després del seu pas per l'est peninsular, mentre continua la recerca de diversos desapareguts.

Aquest mateix dimecres ha estat localitzat a la llera del riu Guadalest, a la comarca alacantina de la Marina Baixa, el cadàver de l'home de 67 anys que estava desaparegut en una zona inundada i de difícil accés entre les localitats de Callosa d'en Sarrià i Altea, a Alacant, elevant així a vuit la xifra de morts.

Igualment, un altre cadàver ha estat rescatat aquest dimecres sota la runa d'una casa a la localitat alacantina d'Alcoi. I un altre home ha mort a l'quedar atrapat en un hivernacle a Níjar (Almeria) per una gran tromba de pluja i calamarsa.

A més, aquest dimecres han estat confirmades dues noves víctimes mortals pel temporal. Es tracta de dues persones sense llar els cossos van ser trobats al carrer, un a la localitat valenciana de Carcaixent i un altre a Almeria.

En el primer dels casos és una persona indigent de 55 anys el cadàver del qual va ser trobat en una zona comercial i el segon és un home de 49 anys que va ser trobat inconscient la matinada de dilluns passat en els porxos d'un parc d'Almeria. L'home va morir a conseqüència d'una hipotèrmia provocada per les baixes temperatures que es van registrar aquesta nit.

Les altres tres víctimes són un home de 63 anys colpejat per una teula enderrocada pel vent en un poble d'Àvila; una dona romanesa de 54 anys que dormia al ras en un parc de Gandia i que va morir per hipotèrmia; i un home que va ser atropellat per la seva vehicle a causa de la neu quan estava posant les cadenes a l'cotxe als voltants de l'estació d'esquí de Sant Isidre, a Astúries.

No obstant això, la xifra de morts pel temporal podria elevar-se a nou, si es confirma que la mort d'un veí de Moixent (València), el cadàver va ser trobat sobre la neu, es va deure també pels efectes de 'Gloria'. El cas es troba en investigació.

Desapareguts

D'altra banda, els serveis d'emergències han reactivat aquest dimecres la recerca de l'home desaparegut al torrent de la Móra a Fornalutx quan estava practicant ràpel amb un company, que va ser qui va donar l'avís a Emergències cap a les 18.00 hores. Salvament Marítim col·labora en l'operatiu atès que l'excursió desemboca a la mar.

Així mateix, a Eivissa, busquen a un veí de Sa Cala de Sant Vicent de 41 anys d'edat que va ser vist per última vegada dimarts i un jove de 25 anys de nacionalitat britànica desaparegut a la zona de Portinatx.

Aquest dimecres han estat localitzats dues persones que s'havien donat per desaparegudes. Bombers de el Consorci Provincial de Castelló han trobat en una masia aïllada a l'home que estava desaparegut després de sortir ahir a la zona de Mas de la Basseta de Morella (Castelló) i no tornar. Els efectius han aconseguit arribar a dues masies aïllades i han localitzat en una d'elles "en perfecte estat" a l'desaparegut.

Així mateix, els equips d'emergències han trobat també avui sa i estalvi a l'home desaparegut a Begues durant el temporal. L'avi, de 80 anys, està "conscient però desorientat", han explicat els Bombers de la Generalitat en un tuit recollit per Europa Press.