Jordi Sevilla presentarà avui al Consell d'Administració de Red Eléctrica de España (REE) la seva dimissió com a president de la companyia per motius «personals». La dimissió va ser avançada pel diarir El País, que apunta que el directiu renunciarà al càrrec per discrepàncies amb la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. Des de Red Eléctrica van destacar que després de la sortida de Sevilla la companyia continuarà treballant amb normalitat, ja que les funcions executives les exerceix el conseller delegat, Roberto García Merino.

A més, un cop presentada l'admissió s'activarà automàticament el pla de contingència aprovat el 2017, segons el qual la consellera independent coordinadora, en aquest cas Carmen Gómez de Barreda, assumirà la coordinació de les funcions del Consell fins que es produeixi el nomenament del nou president. «Així, es garanteix que tot funcioni amb absoluta normalitat fins al nomenament del següent president», van assegurar fonts de Red Eléctrica, que van afegir que no hi ha terminis per al relleu i que el substitut de Sevilla serà elegit pel consell. «Durant la presidència de Jordi Sevilla totes les decisions que ha pres la companyia han comptat amb el suport i l'aprovació del Consell d'Administració», van asseverar des de la companyia.

Fonts de Transició Ecològica es van limitar a assenyalar que Red Eléctrica és una empresa de l'IBEX 35 molt important, que està cridada a exercir un paper vital en la transició energètica, i van afegir que respecten plenament la independència de la companyia i les decisions personals del seu president.

Operacions importants

Sevilla va accedir al càrrec al juliol de 2018 i al capdavant de Red Eléctrica ha tancat operacions com la compra d'Hispasat a Abertis i ha hagut d'afrontar les retallades en la remuneració del negoci regulat plantejades per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC).

A més, sota la seva presidència, el gestor del sistema elèctric, participat en un 20% per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), va presentar un pla estratègic amb 6.000 milions d'inversió fins al 2022 i enfocat a facilitar la transició energètica. Abans d'accedir a Red Eléctrica, Sevilla, que va succeir en el càrrec José Folgado, va coordinar el programa econòmic del PSOE per a les eleccions de 2015 i 2016 per encàrrec de Pedro Sánchez.

Llicenciat en Econòmiques, funcionari per oposició i membre del Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat des de 1983, en el moment del seu nomenament era vicepresident de la consultora Llorente y Cuenca.

Diferents càrrecs

Militant del PSOE, va ser assessor de el grup parlamentari socialista al Congrés (1998-2000) i secretari de Política Econòmica i Ocupació de la Comissió Executiva Federal (juliol de 2000-juliol de 2004), amb José Luis Rodríguez Zapatero com a secretari general.